Se unge tava de copt și se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Merele se curăță de coajă și se taie în bucăți mici (cubulețe sau pai). Se amestecă apoi, într-o oală, cu zahăr, zahăr vanilinat, scorțișoară, stafide și unt. Se călesc ușor amestecând continuu. Se lasă să se răcească puțin și se potrivesc de gust cu zahăr.
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen căruia i se dă la final o formă de rulou. Jumătate din cantitatea de aluat se întinde în tava de copt.
Umplutura de mere se toarnă peste aluatul din tavă.
Cum se așază capacul de aluat peste umplutura de mere?
Cealaltă jumătate de aluat se întinde într-o foaie subțire de mărimea tăvii de copt, pe o hârtie de copt, apoi se rulează cu atenție împreună cu hârtia de copt. Ruloul de aluat se desfășoară apoi peste umplutura de mere.
Gălbenușul de ou se bate împreună cu laptele și cu acest amestec se unge aluatul. Se înțeapă apoi foaia de aluat în mai multe locuri cu o furculiță, iar la final se presară migdalele. Se introduce tava în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 25 Minute
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă