Se cerne făina într-un castron şi se amestecă cu Garantul pentru aluaturi dospite. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă cu mixerul (braţele pentru frământat) pentru început la viteză mică, apoi pentru cca. 5 minute la viteză maximă până se obţine un aluat neted. Se întinde aluatul într-o tavă unsă în prealabil cu ulei.
Se amestecă brânza, esența de migdale, laptele şi ouăle într-un castron. Se adaugă Întăritorul pentru prăjituri cu brânză şi se amestecă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se întinde crema uniform peste aluat şi se lasă să se odihnească timp de 15 minute.
Se spală prunele şi merele şi se lasă la scurs. Se taie prunele în jumătăţi, se scot sâmburii şi se crestează în partea superioară. Se curăţă merele, se scot sâmburii şi se taie felii subţiri pe lăţime. Se aşază merele şi prunele diagonal, asemănător cu țiglele unui acoperiş (prunele cu partea interioară în sus) pe cremă.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se trece dulceaţa de caise printr-o sită. Se întinde pe prăjitura încă fierbinte cu ajutorul unei pensule de bucătărie şi se presară migdale.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă