Se curăță cartofii, se taie în bucăți mici și se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se lasă la răcit. Se încălzește laptele, se adaugă untul și se topește în lapte.
Se toarnă făina și drojdia într-un vas de mixat. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi timp de cca. 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la dospit, până ce își mărește vizibil volumul. Se unge tava și se preîncălzește cuptorul.
Se mărunțesc nucile. Se topește zahărul într-o tigaie și se caramelizează, apoi se încorporează nucile. Caramelul se lasă la răcit pe hârtie de copt, iar apoi se mărunțește.
Aluatul se mai frământă încă o dată pentru scurt timp pe o suprafață tapetată în prealabil cu făină, apoi se încorporează caramelul. Se întinde aluatul în forma de copt, iar cu ajutorul cozii unei linguri de lemn se formează mici adâncituri în aluat. Se presară zahărul peste aluat, iar în adâncituri se distribuie untul. Se lasă aluatul încă o dată la dospit, până ce își mărește vizibil volumul. Se introduce tava la cuptor.
Durată de coacere: 18 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă