Merele pentru umplutură se curăță de coajă și se taie în jumătăți de sferturi (în opt). Se unge forma de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) cu mixerul (cu paletele de batere). Sub amestecare continuă, se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilinat și se bate până ce se obține o masă legată omogenă. Se încorporează ouăle la viteză maximă, pe rând, la jumătate de minut fiecare. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt, în două reprize, la viteză medie. Jumătate din compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează. Merele se repartizează deasupra, în două straturi. Se acoperă cu restul de compoziție de aluat și se nivelează. Forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 65 Minute
Se desprinde marginea laterală a formei de copt și se îndepărtează. Apoi, se strecoară printr-o sită gemul de caise și se fierbe împreună cu apa, într-o oală mică. Cu gemul fierbinte astfel pregătit se unge (cu o pensulă) prăjitura. Se lasă apoi să se răcească.
Zahărul pudră se amestecă cu rom sau cu zeamă de lămâie și cu apă destulă astfel încât să se obțină o glazură vâscoasă care curge. Se toarnă glazura astfel obținută peste prăjitură.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă