Tava de copt se tapetează cu 3 straturi de hârtie de copt (în acest fel plăcinta nu se va arde la bază). Cuptorul se preîncălzește.
Se pune făina într-un vas înalt, iar în mijloc se formează o adâncitură în care se adaugă drojdia mărunțită, o linguriță de zahăr și laptele cald. Cele 3 ingrediente (zahărul, laptele și drojdia) se amestecă cu puțină făină, folosind o furculiță. Aluatul obținut se lasă cca. 15 minute, în repaus, la temperatura camerei. Marțipanul se rade grosier pe o răzătoare. Restul de zahăr, aroma de vanilie, Finesse-ul, sarea, ouăle și untul se adaugă peste aluatul inițial, apoi se amestecă totul cu mixerul (cu paletele de frământat), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 5 minute până ce se obține un aluat omogen.
În aluatul obținut se încorporează, prin frământare pe o suprafață tapetată cu făină, marțipanul răzuit, lămâile confiate, portocalele confiate și fructele de pădure. Aluatul se acoperă și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț până când își mărește vizibil, volumul.
Aluatul se împarte în 2 porții egale. Din fiecare jumătate, se formează câte un rulou, cu o lungime de 30 cm. Cu un sucitor se face o adâncitură de-a lungul, în mijlocul fiecărui rulou. Se formează apoi cu mâna forma specială de "tunel". Cele 2 bucăți de plăcintă se așază în tava de copt, se acoperă din nou și se lasă în repaus, la dospit, într-un loc călduț, până când își măresc vizibil volumul. Apoi se introduc în cuptor și se coc pe grătarul din treimea inferioară.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 55 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Plăcinta cu hârtia de copt se lasă pe un grătar de bucătărie și se unge cu unt topit, apoi se lasă să se răcească.
Se pudrează cu zahăr pudră și zahăr vanilinat.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă