Se pune hârtia de copt în tavă. Se preîncălzeşte cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Amestecați făina cu praful de copt și cacao într-un castron. Adăugați restul de
ingrediente, cu excepția ciocolatei rase, și amestecați totul cu un mixer (spirale
de amestecat) la cel mai încet nivel, apoi la cel mai rapid nivel timp de 2 minute
pentru a forma un aluat neted. Se adaugă ciocolata rasă și se mai amestecă puțin.
Se netezește aluatul în formă. Puneţi vasul pe grătar la cuptor.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 25 Minute
Se scoate hârtia de copt și se pune blatul de tort pe un platou.
Așezați marginea curățată a formei în jurul blatului.
Se pune lichiorul de ouă într-un bol, împreună cu un plic de gelatină și seamestecă cu telul timp de aproximativ 1 minut. Bateți frișca cu plicul de gelatinăpână se întărește și la final adăugați zahărul vanilat. Adăugați frișca peste cremade lichior de ouă. Întindeți uniform peste aluat.
Amestecați gelatina în lichiorul de ouă cu un tel aproximativ 1 minut. Se toarnăpeste cremă în mijloc și se întinde uniform mișcând prăjitura în toate direcțiile.Puneți prăjitura la frigider pentru cel puțin 3 ore, de preferat peste noapte.
Bateți frișca cu zahărul vanilat și întăritorul de frișcă până se întărește. Se puneîntr-o pungă cu un dui în formă de stea. Îndepărtați inelul de tort. Ornațidecorativ cu frișcă prăjitura și presărați puțină ciocolată rasă.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri