Boabele de struguri se taie în jumătăți și se lasă la scurs timp de 30 minute. Cuptorul se preîncălzește.
Făina, untul, gălbenușurile și sarea se amestecă cu un mixer, într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă totul cu spiralele de frământat ale mixerului, la început la viteză mică, apoi la viteză mare până ce se obține un aluat sfărâmicios.
Tava se unge cu puțină grăsime, se întinde aluatul sfărâmicios și se introduce la cuptor.
Durată de coacere: despre 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Praful de frișcă și smântâna se bat cu mixerul, la viteză mică, până ce compoziția se întărește, apoi se pune la răcit. Între timp, se prepară ambele plicuri de budincă cu 600 ml lapte, conform instrucțiunilor de pe plic. Se încorporează frișca bătută, după care se adaugă fructele. Compoziția rezultată se toarnă imediat peste blatul răcit. Se ține totul la rece aproximativ 1-2 ore.
Prăjitura se servește tăiată în bucățele dreptunghiulare, decorată cu fructe proaspete.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri