Într-un castron adânc, se bat 900 g smântână cu 250 g zahăr pudră. Se adaugă 400 g de biscuiți fragezi măcinați și se continuă mixarea până când se obține un amestec uniform. Se împarte apoi umplutura în 3 părți egale.
Într-un bol cât mai adânc, se bat 600 ml smântână dulce cu ajutorul unui mixer, peste care se adaugă în continuare 3 plicuri de praf de spumă pentru deserturi, împreună cu 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon și se amestecă totul cât mai bine. Se împarte umplutura obținută în 4 părți egale.
Aceasta se montează în mai multe straturi, în următoarea ordine: o foaie subțire de blat pentru prăjituri, un strat din umplutura 1, un rând de bucățele de banane tăiate inele, o foaie de blat, un strat din umplutura 2. Se așază alternativ toate straturile prăjiturii, conform ordinii menționate. La final, se pune un strat de frișcă (umplutura 2) și pe deasupra și pe lateralul întregii prăjituri. Se pot face modele pe deasupra cremei, cu ajutorul unei furculițe, pentru un aspect final cât mai reușit.
Se presară pe deasupra prăjiturii câțiva biscuiți fragezi măcinați mărunt și se decorează după preferință cu câteva boabe de struguri albi și frunze de mentă proaspătă.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri