Se tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă cu margine detașabilă. Turta dulce sau biscuiții se zdrobesc și se amestecă cu untul topit. Compoziţia astfel obținută se repartizează în forma de copt și se presează până se obține o suprafață cât mai uniformă. Se ţine la frigider, în timp ce se prepară crema.
Se lasă să se înmoaie 5 minute foile de gelatină, într-un bol cu apă rece.
Se bate spumă smântâna pentru frișcă.
Se amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră folosind un mixer, la viteză mică. Se adaugă esența de vanilie sau de portocale.
Gelatina se scurge presând-o ușor între degete, apoi se adaugă apa clocotită și se amestecă până la dizolvare. Se adaugă 2 linguri din amestecul de mascarpone, se omogenizează ușor, apoi se încorporează încet în compoziția de mascarpone, amestecând continuu cu mixerul, la viteză mică.
Se adaugă frișca și se încorporează încet şi cu grijă, folosind mixerul.
Se întinde crema peste blatul de biscuiți. Se acoperă cu o folie și se lasă la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri