Gălbenușurile se freacă spumă cu coaja de lămâie și cu zahărul pudră, folosind mixerul (paletele de batere). Albușurile și zahărul se spumează, apoi se încorporează în masa de gălbenușuri. Făina se cerne deasupra și se încorporează. Aluatul se toarnă într-o tavă de copt (30 x 35 cm), tapetată în prealabil cu hârtie de copt și se nivelează. Tava se introduce pe grătarul din mijloc al cuptorului preîncălzit și se coace.
Durată de coacere: despre 12 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Blatul se răstoarnă pe o hârtie de copt pe care s-a presărat zahăr pudră. Se desface hârtia de copt de pe fundul blatului. Blatul se taie în două jumătăți pe lățime, iar una dintre jumătăți se înconjoară cu o ramă de copt.
Căpșunile, apa, zahărul și praful de Tort Gelee se pregătesc conform indicațiilor de pe plic. Jumătate din cantitatea fierbinte de jeleu de fructe se repartizează cu ajutorul unei linguri peste jumătatea de blat fixată de rama de patiserie. Deasupra se așază cealaltă jumătate de blat. Restul de jeleu de fructe se repartizează deasupra. Prăjitura se păstrează circa 1 oră la rece.
Sucul de lămâie, Finesse-ul și Tort gelee-ul se amestecă bine și se lasă cca 15 minute la hidratat. Smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul și cu întăritorul de frișcă se spumează. Se pune puțină frișcă într-un poș pentru decor. Amestecul de suc de lămâie se încorporează în frișcă, apoi compoziția se toarnă peste prăjitură fără a se nivela. Căpșunile se taie felii și se aranjează peste prăjitură sub forma unei flori. Prăjitura se decorează cu frișcă.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri