Se unge baza formelor de copt cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Untul se topește și se lasă să se răcească. Ouăle se pun într-un vas de mixare și se bat spumă circa 1 minut cu mixerul cu paletele de batere. Sub batere continuă se presară treptat (în circa 1 minut) zahărul, apoi se continuă baterea încă 2 minute. Se amestecă făina cu amidonul Gustin și se încorporează, scurt, în spumă, la viteză mică. Se încorporează apoi untul. Aluatul astfel obținut se pune în formă și se nivelează. Se introduce în cuptor.
Poziție grătar: în partea de jos
Se desprind și se îndepărtează marginile formelor de copt. Blaturile se răstoarnă pe câte un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se răcească.
Rondeaua superioară a blatului se așază cu fața superioară în jos pe un platou de tort. Se înconjoară cu un inel de tort sau cu marginea formei de tort (curățată în prealabil).
Căpșunile se spală, se curăță și se taie cubulețe. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Se amestecă brânza Mascarpone, zeama de lămâie, zahărul pudră, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie Finesse. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj. Se adaugă mai întâi cca 3 linguri din crema de Mascarpone în gelatina dizolvată și se amestecă bine. Apoi gelatina se încorporează în restul de cremă de Mascarpone. Se încorporează în compoziție mai întâi căpșunile și apoi frișca spumă. Jumătate din cantitatea de cremă se întinde peste foaia inferioară de blat, se acoperă cu foaia mijlocie peste care se întinde restul de cremă. Se acoperă la sfârșit cu foaia superioară de blat așezată cu partea tăiată în sus. Se lasă minim 3 ore la rece, în frigider, ideal peste noapte.
Se desprind și se îndepărtează marginile (inele de tort sau marginile formelor de copt și fâșiile de hârtie de copt).
Prăjitura se decorează cu glazură de ciocolată neagră si căpșuni.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri