Pentru aluat, se topește untul sau margarina într-un vas, apoi se lasă să se răcească.
Într-un vas, care se poate închide cu capac (volum de 3l), se amestecă făina cu praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă ouăle, untul sau margarina și zara. Se pune capacul și se se scutură energic vasul (circa 15-30 sec.), astfel încât să se omogenizeze amestecul.
Aluatul se toarnă în forma rotundă de copt (unsă, Ø 26 cm), se nivelează și se coace.
Durată de coacere: despre 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Blatul se scoate din formă, se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească puțin, apoi se așază pe un platou de tort. Inelul formei de copt se montează în jurul blatului.
Pentru stratul de acoperire, se amestecă smântâna cu zahărul și cu zahărul vanilinat. Se întinde această compoziție peste blat, apoi se lasă să se răcească complet.
Căpșunile se spală, se scurg bine, se îndepărtează codițele, se taie felii, apoi se aranjează sub forma unor țigle pe acoperiș peste stratul anterior.
Se prepară un jeleu din plicul deTort Gelee, conform instrucțiunilor de pe plic, dar folosind sucul de portocale si fără adaos zahăr. Jeleu se toarnă peste căpșuni, cât este încă în stare caldă. Prăjitura se păstrează la rece minim o oră.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri