Se preîncălzește cuptorul (la 180°C, pentru cuptor electric sau cuptor cu gaz).
Se tapetează baza formei rotunde de copt cu margine detașabilă cu hârtie specială de copt.
Într-un bol, se separă gălbenușurile celor 2 ouă de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, se bat spumă albușurile de ou, împreună cu 100 g de Eritritol și un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă separat, împreună cu 10 picături de esență de vanilie. În compoziția de gălbenușuri se încorporează și migdalele măcinate, 25 g pudră de cacao neagră și praful de copt, apoi se adaugă treptat băutura de soia și uleiul de cocos. La final se încorporează încet în compoziție și albușurile spumă, se amestecă bine totul și se toarnă în forma de copt. Blatul astfel rezultat se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului, circa 30 de minute, apoi se lasă să se răcească.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Între timp, pentru pregătirea cremei, se scoate sâmburele din avocado (fructul trebuie să fie foarte bine copt), se pune pulpa de avocado într-un vas de mixare și se pasează bine, adăugând 10 g pudră de cacao neagră și 20 g eritritol.
Se mixează totul foarte bine până crema se omogenizează complet.
Se scoate blatul din forma rotundă detașabilă și se îndepărtează hârtia de copt. Cu ajutorul unei spatule sau cu lama unui cuțit se repartizează uniform crema de ciocolată pe toată suprafaţa blatului.
Tot cu spatula sau cu ajutorul unei furculițe, se pot forma pe suprafața cremei forme vălurite, pentru a crea un efect estetic cât mai reușit.
Se decorează la final, pe deasupra, cu coacăze roșii, boabe de afine și petale de flori comestible.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri