Pentru stratul de acoperire, jumătățile de pere se scurg intr-o sită iar apoi se lasă la uscat.
Pentru aluat, glazura se fărâmițează în bucăți, se topește într-o oală de dimensiuni reduse, pe baie de apă, la foc mic, până se obține o masă fină, care se lasă apoi puțin la răcit. Se topește untul sau margarina și se lasă de asemenea să se răcească puțin.
Făina se amestecă cu praful de copt, apoi amestecul se cerne într-un vas (volum de 3 l), care se închide cu capac. Se încorporeaza apoi cu zahărul.
Se adaugă ouăle, frișca, glazura și untul sau margarina. Se fixează ermetic capacul, apoi se scutură energic de mai multe ori vasul (în total circa 15-30 de secunde), astfel încât toate ingredientele să se amestece bine.
Se continuă amestecarea, folosind o lingură sau un tel pentru ca toate ingredientele uscate de pe margine să se încorporeze și ele în aluat. Aluatul se întinde uniform în tavă (unsă, 30 x 40 cm).
Perele se taie în felii subțiri, apoi se așază peste aluat, suprapuse ca niște țigle pe un acoperiș.Tava se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească.
Pentru glazurare, se topește glazura, așa cum s-a arătat mai sus, și se distribuie peste prăjitura răcită, cu ajutorul unei linguri.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri