Se preîncălzește cuptorul la 180°C/160°C/treapta 4 gaz. Se unge o tavă de copt rotundă, adâncă de 20 cm. Se freacă spumă untul împreună cu zahărul într-un bol mare.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se adaugă ouăle și extractul de migdale și se amestecă pentru omogenizare – în cazul în care compoziția începe să se coaguleze, se poate adăuga o lingură de făină. Peste compoziție se cern făina, praful de copt și migdalele mărunțite, apoi se încorporează în aceasta
Se pun cireșele mărunțite într-un bol și se amestecă cu o lingură de făină. Astfel, cireșele nu se vor mai sedimenta pe fundul prăjiturii. Cireșele pregătite se încorporează în compoziție.
Compoziția de prăjitură se toarnă în forma de copt și se nivelează. Deasupra se presară feliile de migdale și câteva bucăți de cireșe tăiate felii. Se coace pentru 40-45 de minute până ce capătă o culoare maron-aurie și până ce o scobitoare introdusă în mijloc iese curată, fără urme de compoziție. Prăjitura se lasă să se răcească în tava de copt pentru circa 15 minute, apoi se scoate și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească complet.
Durată de coacere: 40 Minute
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri