Se unge tava și se acoperă cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Bateți ouăle într-un castron cu ajutorul mixerului, la cea mai mare viteză, timpde 1 minut până devin pufoase. Apoi se presară zahărul și zahărul vanilat și seamestecă timp de încă 3 minute. Se adaugă făina cu praful de copt și se amestecăpentru scurt timp în 2 reprize la viteza cea mai mică. Se netezește aluatul în tavăși se pune pe grătar la cuptor.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 25 Minute
Se scoate pandișpanul din tava, se răstoarnă pe un grătar tapetat cu hârtie de coptși se lasă la răcit.
Tăiați blatul în jumătate pe orizontală. Așezați stratul de jos pe o farfurie șipuneți în jurul lui un inel de tort.
Se spală coacăzele și se îndepărtează boabele din panicule. Se pun deoparte 12panicule mici.
Se bate frișca. Se amestecă brânza și laptele cu gelatina timp de 1 minut, seadăugă zahărul, zahărul vanilat și coaja de lămâie; se continuă amestecarea timpde încă 1 minut. Apoi se adaugă frișca împreună cu coacăzele și se întindeumplutura pe blatul de jos. La final, se adaugă cel de-al doilea blat și se apasăușor.
Se pune pachetul de Tort Gelee cu zahăr și nectar conform instrucțiunilor de peambalaj și se întinde uniform peste prăjitură cu o lingură. Se pune prăjitura lafrigider pentru cel puțin 3 ore.
Se îndepărtează inelul de tort și se aranjează decorativ cu fructele ramase pe tort.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri