Fulgii de cocos se rumenesc într-o tigaie teflonată, fără grăsime. Se lasă să se răcească. Vișinele se spală și li se scot sâmburii. Forma de chec se unge și se tapetează cu făină. Se preîncălzește cuptorul.
Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul sau margarina, cu mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, sub amestecare continuă zahărul, zahărul vanilinat și sarea și se bate până ce se obține o masă legată. Se încorporează pe rând câte un ou în circa jumătate de minut fiecare, la viteză maximă. Făina și praful de copt se amestecă laolaltă apoi se încorporează scurt, la viteză medie. Se încorporează în continuare fulgii de nucă de cocos, laptele de cocos și lichiorul. La sfârșit, se încorporează, cu grijă vișinele. Compoziția de aluat se toarnă n forma de chec și se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Checul se scoate și se crestează longitudinal, cca 1 cm în adâncime cu un cuțit cu vârf ascuțit. Apoi se introduce din nou în cuptor și se continuă coacerea.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se amestecă bine lichiorul cu zahărul pudră. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, lichiorul, în așa fel încât siropul să nu devină prea lichid. Jumătate din cantitatea de sirop se trece într-o pungă de congelare. Cealaltă jumătate se colorează cu colorant roșu și se trece în altă pungă de congelare. Se taie pungile de congelare la un colț și cu poșurile astfel formate se stropește siropul peste chec. Se așteaptă ca siropul să se întărească.
După coacere, checul se lasă cca 10 minute să se răcească pe un grătar de bucătărie. Apoi se desprinde din forma de copt și se scoate pe un grătar de bucătărie pe care se lasă să se răcească complet.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri