Se cerne făina amestecată cu praful de copt într-un castron. Se adaugă untul sau margarina, zahărul și oul. Ingredientele se amestecă cu mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă.
Se frământă compoziția obținută pe suprafața de lucru ușor presărată cu făină până ce devine un aluat uniform. Dacă se lipește, se lasă la rece 20-30 minute, înfășurat în folie.
Două treimi din aluat se așază într-o formă pentru copt cu diametrul 26 cm. Restul aluatului se face rulou, se pune pe blat și se apasă pe formă, pentru a obține o margine înaltă de 2-3 cm.
Se scurg bine jumătățile de piersici într-o sită, se taie în două și se pun în formă de coroană, pe aluat. Jumătate se plasează la mijloc, restul se pun de jur împrejur.
Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul și smântână și se toarnă fierbinte peste piersici. Forma se introduce la cuptor.
Durată de coacere: 60 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C
Prăjitura se lasă la răcit în tavă pe un grătar. După ce s-a răcit, se scoate din formă și se așază pe un platou.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri