Se amestecă făina, praful de copt, sarea, zahărul şi zahărul vanilat, margarina, ouăle şi laptele. Se frământă bine până se obţine un aluat neted care se împarte în două. Din jumătate de aluat se întinde un dreptunghi de mărimea tăvii şi se aşază în tava unsă.
Se pun împreună dovleacul ras, zahărul vanilat, uleiul, zahărul, esenţa de vanilie şi migdalele (nucile) tăiate şi se amestecă bine cu mâna. Se întinde umplutura pe foaia de aluat din tavă.
Cea de a doua jumătate de aluat se întinde la fel ca prima şi se aşază peste umplutură. Se bate spumă oul. Se apasă aluatul uniform, suprafaţa se unge cu oul bătut şi se înţeapă cu o furculiţă. Tot cu ajutorul unei furculiţe sau unui cuţitaş de cofetărie se pot face valuri pe suprafaţa aluatului. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit.
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Prăjitura se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri