Kiwi-ul se curăță, se taie cubulețe și se pune la fiert într-o cratiță cu jumătate din
sucul de portocale. Se adaugă amestecând amidonul din porumb cu zahărul și
sucul rămas și se aduce la fierbere pentru scurt timp. Lăsați umplutura să se
răcească.
Înfășurați o foaie de hârtie de copt în tava cu inel. Preîncălziți cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Făina împreună cu praful de copt se amestecă într-un bol. Adăugați ingredientele
rămase și amestecați totul cu mixerul (spiralele de amestecat) pentru scurt timp
la viteza cea mai mică, apoi la cea mai mare viteză pentru încă 2 minute până
când se formează un aluat neted. Se pune aluatul în tavă și se pune la cuptor.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 Minute
Îndepărtați marginea tăvii. Întoarceți blatul pe un grătar tapetat cu hârtie de copt
și lăsați să se răcească. Scoateți hârtia de copt și puneți blatul pe o farfurie de
tort. Așezați marginea curățată a formei în jurul blatului.
Puneți umplutura de kiwi deasupra aluatului și întindeți, lăsând un chenar de 2cm.
Se amestecă iaurtul cu sucul de lămâie, se adaugă 1 plic de gelatină și la final seamestecă zahărul și zahărul vanilat bourbon. Bateți frișca cu 1 plic de gelatinăpână se întărește și amestecați în crema de iaurt. Se întinde uniform crema deiaurt peste umplutura de kiwi și se dă prăjitura la frigider pentru minim 3 ore, depreferat peste noapte.
Curățați kiwi-ul, tăiați-l în jumătate pe lungime și feliați subțire. Așezați feliilede kiwi în formă de floare, din exterior spre interior cu, lăsând un chenar deaproximativ 2 cm la exterior.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri