Se unge forma de copt (Gugelhupf, Ø 22 de cm) și se tapetează cu făină.
Pentru aluat, se bat spumă ouăle, zahărul pudră și zahărul vanilinat folosind mixerul cu paletele de batere, la viteza cea mai mare.
Se încorporează uleiul și lichiorul de ouă. Se amestecă făina cu amidonul alimentar și cu praful de copt si se încorporează treptat în compoziția de lichior de ouă, folosind mixerul, la viteză mică.
Aluatul se toarnă în forma de copt, se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 60 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Prăjitura se lasă la răcit circa 10 minute în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie.
Prăjitura cu lichior de ouă se pudrează cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri