Aluatul se decongelează la temperatura camerei, conform instrucțiunilor de pe pachet. Se întinde pe masa de lucru presărată în prealabil cu făină. Merele se cojesc, se taie în sferturi, se scot sâmburii. Opt sferturi de mere se stropesc cu suc de lămâie și se lasă deoparte. Restul se taie cubulețe.
Aluatul se împarte în 8 și se formează 8 foi rotunde (cu diametrul aproximativ 10-12 cm), care se înțeapă cu furculița.
1. Cubulețele de măr se pun într-o oală, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și vinul alb sau roșu. Păstaia de vanilie se taie pe lungime, se adaugă peste bucățile de măr și se pune la fiert.
2. Se lasă să fiarbă în oala descoperită până când bucățile de măr se înmoaie. Se ia oala de pe foc și se lasă la răcit.
3. Amestecul de mere obținut din fierberea cubulețelor de mere se toarnă cu ajutorul unei lingurițe în mijlocul foilor de aluat, astfel încât să rămână o margine de aproximativ 1 cm. Sferturile de mere lăsate deoparte se taie în felii, se așază deasupra și se pune un strat gros de zahăr pudră. Tava se pune la cuptor și se coace 5 minute la temperatura de 200 - 220 ͦ C, apoi se reduce temperatura la 180 ͦ C, timp de 10 minute.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Prăjiturile cu mere se scot din tavă, se așază pe un platou și se servesc calde.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri