Se unge baza unei forme de copt cu margine detașabilă (diametrul de 26 cm). Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere), la început scurt la viteză mică, apoi la viteza maximă 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Două treimi din cantitatea de aluat astfel obținut se întinde uniform în forma de copt.
Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în felii care se așază sub forma unei cununi peste aluat. În aluatul rămas se încorporează laptele, apoi aluatul se întinde peste mere. Deasupra se presară untul răzuit, apoi zahărul cu scorțișoară. Forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 45 Minute
După coacere, se desprinde marginea laterală, apoi prăjitura se lasă cu tot cu baza formei de copt pe un grătar de bucătărie ca să se răcească.
Rețete asemănătoare
Plăcintă