Biscuiții se dau prin mașina de tocat (sau se fărâmițează pe masa de lucru cu ajutorul unui sucitor). Merele se spală bine, se curăță de coajă și se dau pe răzătoare, după care se pun într-o strecurătoare de inox, la scurs.
Se preîncălzește cuptorul.
Cele 4 gălbenușuri se bat spumă cu 4 linguri de zahăr, zahărul vanilinat, după care se adaugă treptat făina, apoi laptele. Compoziția astfel obținută se amestecă continuu la foc mic, până când se îngroașă, apoi se lasă la răcit.
Se unge tava cu cele 50 g unt, apoi se presară biscuiții în strat uniform. Se adaugă merele stoarse de suc și un praf de scorțișoară.
Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când se înmoaie merele.
Durată de coacere: 15 - 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 140 °C
Între timp se bat spumă albușurile de ou cu cele 4 linguri de zahăr rămase, până când se obține o bezea.
După ce s-au înmuiat merele, se scoate tava din cuptor, se adaugă în strat uniform crema lăsată la răcit, apoi, tot în strat uniform, bezeaua, după care se bagă iar la cuptor, la foc mic, până când se rumenește bezeaua.
Durată de coacere: 15 - 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit, pe un grătar de bucătărie, apoi se dă la frigider.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri