Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul la 170°C cu încălzire sus/jos.
Durată de coacere
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Într-un vas de mixare, se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.
Două treimi din cantitatea de aluat se întind pe baza formei de copt, apoi se înțeapă în mai multe locuri cu o furculiță.
Se montează marginea laterală a formei de copt.
Din restul de aluat se formează un rulou care se așază la baza marginii laterale a formei de copt și apoi, prin apăsare, se formează o margine de aluat cu înălțimea de circa 3-4 cm.
Merele se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Într-o cratiță, din praful de budincă Original Pudding se prepară o budincă conform instrucțiunilor de preparare de pe plic, însă folosind 750 ml de cidru și 150 g de zahăr. În budinca fierbinte se încorporează bucățelele de mere, se amestecă și se toarnă imediat peste aluatul din forma de copt. Se nivelează apoi forma, se introduce în cuptor și se coace circa 60 de minute, în treimea inferioară.
Prăjitura se lasă să se răcească circa 15 minute, în forma de copt așezată pe un grătar de bucătărie. Se desprinde fără a îndepărta marginea laterală, apoi se lasă să se răcească complet.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 60 Minute
Într-o tigaie teflonată se prăjesc (fără ulei) la foc mediu migdalele, amestecând mereu, până ce capătă o culoare auriu-maronie. Se lasă să se răcească. Se bate smântâna împreună cu întăritorul de frișcă și cu zahărul vanilinat până ce se obține o spumă tare. Frișca se trece într-un poș cu orificiu mare, apoi se formează un șir de moțuri de frișcă pe marginea tortului.
Se spală merele, se taie în felii subțiri care se așază peste moțurile de frișcă.
Se decorează cu feliile de migdale prăjite.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri