Se unge cu grăsime baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 140 °C
Din lapte, zahăr și praful de budincă se prepară o budincă așa cum se arată în instrucțiunile de preparare de pe plic. În budincă se încorporează macul, în prealabil măcinat.
Pentru garnitură, merele se curăță de coajă, se răzuiesc și se amestecă cu zeama de lămâie și zahărul cu scorțișoară.
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.
Jumătate din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se montează marginea laterală a acesteia.
Restul de aluat se rulează şi se așază pe circumferința formei de copt. Se presează pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3 cm.
Se toarnă mai întâi masa de budincă peste aluat, iar deasupra se distribuie amestecul de mere rase. Untul, zahărul, smântâna și migdalele felii se dau scurt în fiert într-o oală. Compoziția se toarnă peste mere și se nivelează.
Se introduce forma în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 50 Minute
Se scoate tava cu prăjitură și se așază pe un grătar de bucătărie. Se lasă să se răcească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri