1. Se lasă aluatul la decongelat, la temperatura camerei, conform instrucțiunilor de pe pachet.
2. Aluatul se așază în tavă, depășind marginile acesteia (30x40 cm, tapetată cu hârtie de copt). Se unge cu unt și se presară ciocolată rasă. Din aluatul rămas se formează o margine groasă pe pereții tăvii. Blatul se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță.
3. Se curăță prunele, se spală, se șterg, se înjumătățesc, se scot sâmburii și se taie felii. Merele se decojesc, se taie în patru, se scot sâmburii, se taie felii și se stropesc cu zeama de lămâie.
1. Se amestecă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și se presară o parte pe blat. Feliile de mere și prune se așază pe blat, rânduri, conform modelului țiglelor de pe acoperiș. Se presară amestecul rămas din zahăr și scorțișoară și se garnisește cu bucăți de unt. Tava se introduce la cuptor. După 15-20 minute se reduce temperatura la 180 ͦC.
2. După ce s-a copt, prăjitura se lasă în tavă.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
1. Se strecoară 4 linguri de dulceață de caise și se fierb cu suc de portocale, amestecând continuu. Prăjitură fierbinte se unge cu acest amestec și se lasă la răcit.
2. Înainte de servire, prăjitura se presară cu ciocolată amăruie rasă.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri