Se cerne făina într-un vas, apoi se amestecă cu Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, laptele și untul (sau margarina). Ingredientele se amestecă cu mixerul cu paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, circa 2 minute, până la obținerea unui aluat omogen.
Peste aluat se presară puțină făină, apoi se scoate din vas și se întinde într-o tavă (30x40 cm, unsă).
Se prepară Pudding-ul conform instrucțiunilor de pe plic.
Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii.
Peste aluatul din tavă se întinde budinca preparată și se așază feliile de mere precum țiglele pe acoperișul unei case. Deasupra se împrăștie cât mai omogen stafidele și migdalele. Se amestecă scorțișoara cu zahărul vanilinat și se presară peste prăjitură.
Prăjitura se lasă circa 15 minute.
Apoi tava se introduce în cuptor și se coace la 180° C timp de circa 25 de minute.
Durată de coacere: despre 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se amestecă bine smântâna cu frișca, oul și zahărul. Sosul se toarnă peste mere. Tava se reintroduce în cuptor și se mai coace încă circa 20 de minute la temperatura indicată mai sus.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri