Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul și se bate până acesta se topește. Făina se amestecă cu nuca măcinată și se adaugă în compoziția de albușuri. Amestecul obținut se pune într-o formă tapetată cu hârtie pentru copt cu Ø 24 cm. Se procedează la fel și cu celelate foi.
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Într-o crăticioară se amestecă gălbenușurile, amidonul, zahărul, zahărul vanilat, esența de vanilie și laptele - acesta se adaugă treptat. Se pune la foc și se amestecă continuu până rezultă o cremă consistentă. Se adaugă untul în crema fierbinte, apoi se lasă să se răcească.
Se caramelizează zahărul, apoi se toarnă în fir subțire pe o tavă unsă cu puțină grăsime. Se lasă să se răcească complet şi se rupe în bucăți, cu mâna. Într-un vas pentru mixer se pune frișca și se bate, apoi se adaugă caramelul zdrobit și nuca tocată.
Peste prima foaie se pune 1/3 din crema de vanilie, apoi 1/3 din frișcă. Se procedează la fel cu celelalte foi.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri