Se tapetează forma de copt cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Ouăle se bat spumă într-un vas de mixare folosind mixerul cu paletele de batere la viteză mare, timp de circa un minut. Zahărul se amestecă cu zahărul vanilat și se presară timp de un minut peste spuma de ouă, amestecând continuu, apoi se continuă baterea încă 2 minute. Se încorporează smântâna. Se amestecă făina cu praful de copt și apoi se încorporează scurt la viteză mică în compoziție. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează. Forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 40 Minute
Căpșunile se spală și se curăță. Zmeura se alege. Coacăzele se spală. Se taie cubulețe mici 100 g de căpșuni. Boabele de coacăze se desfac de pe ciorchini. Cubulețele de căpșuni, boabele de coacăze și 50 g de zmeură se amestecă cu grijă. Restul fructelor se pun deoparte.
Sticks-urile învelite în ciocolată se așază pe un blat. Pe capătul de sus se lipesc folosind creionul de decor, inimioarele din ciocolată. Se scriu literele M A M A pe inimioarele de ciocolată, apoi se așteaptă ca glazura să se întărească.
În continuare, se taie blatul de tort de 2 ori pe orizontală pentru a obține 3 foi, iar foaia de jos se așază pe un platou de tort.
Se amestecă întăritorul de frișcă cu zahărul. Frișca se bate spumă tare încorporând în timpul baterii amestecul de întăritor de frișcă cu zahăr. Se încorporează Nutella. 1/3 din cantitatea de cremă astfel obținută se întinde peste foaia de prăjitură. Jumătate din amestecul de fructe se repartizează peste cremă. Se acoperă cu foaia din mijloc, se apasă ușor, după care următoarea treime din cantitatea de cremă se întinde peste foaia de tort. Deasupra se repartizează restul de amestec de fructe.
Se așază ultima foaie de tort și se apasă ușor. Restul de cremă se întinde deasupra și pe laterale în strat subțire. Prăjitura se păstrează minim o oră la frigider.
Căpșunile se taie în jumătăți sau în sferturi, după dorință. Prăjitura se decorează deasupra cu boabe de fructe. Inimioarele din ciocolată se fixează prin apăsare pe marginea tortului. Sticks-urile se înfig cu grijă în prăjitură, iar la final se așază câteva flori decor.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort