Se unge baza formei de copt cu unt și se preîncălzește cuptorul. Prunele se spală, li se scot sâmburii, apoi se taie felii sau jumătăți.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă cu mixerul (cu paletele de batere), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă, timp de 2 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează. Deasupra se pun prunele în formă de evantai, cu partea interioară în sus.
Se pune făina într-un vas de mixare, se amestecă împreună cu zahărul cu scorțișoară, apoi se adaugă untul. Se amestecă cu mixerul (cu paletele de batere) până se obține un aluat sfărâmicios. Firmiturile din acest aluat se împrăștie peste prune. Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 50 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Forma cu prăjitura se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit. Apoi se poate desprinde din formă.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri