Se unge tava de copt cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul.
Prunele se spală, se taie jumătăți, apoi se scot sâmburii. Prunele mai mari se taie în sferturi.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Laptele și untul se dau în fiert, într-o oală mică.
Ouăle, zahărul și zahărul vanilinat se freacă spumă într-un vas de mixare, cu mixerul (cu paletele de batere), la viteză mare. Se încorporează încet, cu grijă, amestecul fierbinte de lapte și unt, la viteză mică. Se amestecă făina cu praful de copt, apoi se încorporează.
Compoziția de aluat, de o consistență fluidă, se toarnă în tava de copt și se nivelează. Se așază prunele cu partea tăiată în sus, apoi tava se introduce în cuptor și se coace pentru 40 de minute.
Durată de coacere: 40 Minute
Prăjitura se pudrează cu un strat gros de zahăr pudră și se servește cel mai bine caldă alături de o cupă de înghețată de vanilie sau de nuci sau cu frișcă.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri