Se scot sâmburii, iar prunele se taie jumătăți. Se lasă prunele la scurs pe o sită.
Tava se unge cu grăsime. Cuptorul se preîncălzește.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) folosind mixerul, cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul și aroma amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se pun împreună făina cu praful de copt și se încorporează scurt, la viteză medie.
Compoziția de aluat obținută se întinde în forma de copt și se nivelează. Se introduce tava în cuptor și se coace pentru 20 de minute.
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Prunele se repartizează uniform peste blat.
Albușurile se bat spumă tare.
Gălbenușurile și zahărul se freacă spumă cu mixerul (cu paletele de batere). În masa de gălbenușuri se încorporează scorțișoara și smântâna. În continuare se încorporează spuma de albușuri.
Sosul obținut se toarnă peste prune. Se presară alunele și se continuă coacerea pentru aprox. 30 de minute.
Tava cu prăjitură se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Durată de coacere: 30 Minute
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri