Pentru stratul de acoperire, se toarnă smântâna într-o oală mică. Se adaugă untul, zahărul și zahărul vanilinat și se încălzește totul la foc mic. Se ia oala de pe foc.
Făina se amestecă cu praful de copt, amestecul obţinut se cerne într-un vas care se poate închide cu capac (volum de 3 l). Se amestecă apoi cu zahărul și cu coaja rasă de lămâie. Se adaugă ouăle și smântâna. Vasul se închide ermetic cu capacul, apoi se scutură energic de mai multe ori (circa 15-30 sec.), astfel încât toate ingredientele să se amestece bine.
Durată de coacere: despre 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Aluatul se distribuie uniform în tavă (unsă, 30 x 40 cm) . Tava se introduce în cuptor și se coace.
Crema se întinde peste aluat, iar peste ea se presară migdalele. Tava se reintroduce în cuptor urmând a se continua coacerea încă 15 minute, la același temperaturi, indicate mai sus.
Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească.
Glazura se sfărâmă în bucăți, se adaugă uleiul și se topește într-un vas, pe baie de aburi, la foc mic, amestecând până la obținerea unei compoziții fine, omogene. Cu ajutorul unei linguri, glazura se întinde peste prăjitura răcită, apoi se lasă să se întărească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri