Se amestecă făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă untul și se amestecă până la obținerea unui aluat omogen. Cu ajutorul unui sucitor se întinde aluatul într-o foaie de 30x40 cm. Se pune într-o tavă la copt.
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Pentru prepararea aluatului opărit se topește într-un vas untul sau margarina cu apa și sarea. Se ia vasul de pe foc și se adăugă făina amestecată cu amidonul și praful de copt. Se amestecă continuu folosind mixerul la viteză mare și se încorporează treptat ouăle.
1/3 din aluat se întinde cu ajutorul unei spatule în tava tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace la temperatura indicată timp de 20 de minute, iar în primele 15 minute nu se deschide cuptorul! Se scoate foaia coaptă pe un grătar de bucătărie și se lăsă să se răcească. Se fac 3 foi.
Una din foi se taie în 16 dreptunghiuri egale, care apoi se taie în două pe diagonală.
Pentru cremă se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic, după care se încorporează brânza, zahărul pudră, sucul de la o lămâie și spuma desert cu gust de frișcă. Se întinde jumătate din crema astfel obținută peste prăjitură, apoi se presară 200 g de zmeură și se acoperă cu ultima foaie de aluat opărit rămasă. Restul de cremă se întinde uniform deasupra.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri