Preîncălziți cuptorul la 180°C/160°C/marcajul de gaz 4. Ungeți și tapetați o formă rotundă de tort de 20 cm. Puneți margarina și zahărul într-un castron mare și amestecați până când compoziţia devine ușoară și pufoasă.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Adăugați ouăle și extractul de vanilie și bateți pentru a forma un amestec omogen – dacă amestecul începe să se coaguleze, adăugați o lingură de făină. Cerneți făina deasupra și amestecați până când se omogenizează.
Turnați amestecul în forma de tort pregătită și neteziți blatul. Coaceţi la cuptor pentru 30 – 35 de minute până devine uşor auriu (pentru verificare, introduceţi o frigăruie în centrul prăjiturii; este gata atunci când aceasta rămâne curată). Lăsați tortul să se răcească în tavă timp de 15 minute, apoi scoateți și puneți-l pe un grătar pentru a se răci complet.
Durată de coacere: 30 Minute
Odată ce tortul s-a răcit complet, tăiați în jumătate pentru a crea forma de curcubeu. Întindeți un strat de cremă de unt pe o jumătate și apoi faceți un sandwich împreună cu cealaltă bucată.
Așezați tortul pe farfurie, astfel încât să arate ca un curcubeu. Acoperiți partea superioară și părțile laterale ale curcubeului cu un strat subțire de cremă de unt.
Lipiţi bomboanele colorate pe partea din față a tortului, într-un model de curcubeu.
Crema de unt rămasă o puneți într-o pungă și tăiați un colţ pentru a crea un orificiu de 1 cm. Puneți bucăți de cremă de unt în jurul bazei curcubeului pentru a face norii.
Tortul curcubeu este acum gata de servit!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri