Se unge bine cu unt și se tapetează cu pesmet o formă de copt de guguluf (Gugelfupf). Se preîncălzește cuptorul la 170°C.
Se freacă spumă untul moale împreună cu zahărul folosind mixerul electric. Se adaugă ouăle (la temperatura camerei), unul câte unul treptat, amestecând continuu. Se bate până ce se obține o compoziție spumoasă și omogenă.
Se amestecă laolaltă făina, zahărul vanilinat și praful de copt. Se adaugă migdalele mărunțite și fructele confiate și se amestecă bine.
Se încorporează în compoziție amestecul de făină împreună cu laptele și cu aroma de rom, amestecând încet, cu grijă.
Compoziția se toarnă în forma de copt, se nivelează și se coace în mijlocul cuptorului pentru circa 45-50 de minute. Se lasă să se răcească 15 minute în forma de copt apoi se răstoarnă pe un platou. Se lasă să se răcească complet.
Se decorează cu fondant și cu restul de fructe confiate sau cu ornamente din zahăr. Se păstrează în cutii metalice bine închise.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri