Preîncălziți cuptorul la 180 °C/ 160 °C. Ungeţi și daţi cu făină tava de chec.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Într-un castron, mixaţi untul până devine cremos, apoi adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat, amestecând cu mixerul până se omogenizează. Se adaugă oul și se amestecă timp de aproximativ jumătate de minut, la cea mai mare viteză. Se adaugă apoi făina cu praful de copt și cacao și se amestecă la viteză medie, adăugând treptat laptele. În cele din urmă, adăugați chipsurile de ciocolată. Turnați aluatul în tava de pâine și neteziți-l. Puneți tava la cuptor și coaceți timp de 30 minute. Lăsaţi prăjitura în tavă 10 minute, apoi scoateţi din tavă şi lăsaţi pe un grătar să se răcească complet.
Durată de coacere: 30 Minute
Curățați tava răcită și ungeți-o din nou cu făină. Preîncălziți cuptorul din nou la 180 °C/ 160 °C.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Tăiați prăjitura în felii de aproximativ 1 cm lățime şi puneţi cele două bucăți într-un castron. Tăiați iepurașii mici (aproximativ 5 cm) sau alte motive de Paște din feliile de tort. Adăugaţi și resturile de tort în bol. Aliniați iepurașii și puneți în centrul formei, lăsând aproximativ 1 cm liber.
Mixaţi untul într-un castron, până se omogenizează. Adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat, amestecând bine cu mixerul. Fiecare ou se mixează timp de aproximativ 30 de secunde, la cea mai mare viteză. Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă alternativ cu laptele, la viteză medie.
Turnați cu grijă aluatul în tavă pentru ca iepurașii să nu se miște. Puneți tava la cuptor pentru 35 minute.
Lăsaţi prăjitura în tavă 10 minute, apoi scoateţi şi lăsaţi la răcit pe un grătar.
Durată de coacere: 35 Minute
Se sfărâmă restul prăjiturii în bol. Se adaugă sucul de portocale și se amestecă cu mixerul (padele) mai întâi la viteză mică, apoi la viteză medie. Formați aproximativ 16 ouă de aceeași dimensiune.
Topiți ciocolata neagră cu ulei la bain-marie la foc mic. Ungeți ouăle și checul cu stratul de ciocolată și decorați cu ornamente la alegere. Se lasă pe o bucată de foaie de copt. După aceea, puneți ouăle deasupra.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri