Aluatul se decongelează la temperatura camerei. Se întinde pe masa de lucru, presărată în prealabil cu făină.
Merele se cojesc, se taie în sferturi, se scot sâmburii. Opt sferturi de mere se stropesc cu suc de lămâie și se lasă deoparte. Restul se taie cubulețe.
Cubulețele de mere se pun într-o oală, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și vinul.
Batonul de vanilie se taie pe lungime, se adaugă peste bucățile de mere și se pun la fiert. Se lasă să fiarbă în oala descoperită până când bucățile de mere se înmoaie. Se ia oala de pe foc și se lasă la răcit.
Aluatul se împarte în 8 și se formează 8 foi rotunde (cu Ø aprox 10-12 cm ), care se înțeapă cu furculița.
Conținutul plicului de budincă se amestecă cu zahărul și 4 cu linguri de suc de mere. Restul de suc se pune la fiert.
Sucul de mere se ia de pe foc și se adaugă amestecul preparat. Se pune din nou la fiert, la foc mic aproximativ 1 minut, amestecând ușor până la omogenizarea compoziției.
Budinca fierbinte se toană peste aluat.
Amestecul de mere obținut din fierberea cubulețelor de mere se toarnă cu ajutorul unei lingurițe peste cremă, astfel încât să rămână o margine de aproximativ 1 cm.
Sferturile de mere lăsate deoparte se taie în felii, se așază deasupra, apoi se pune un strat gros de zahăr pudră.
Tava se pune la cuptor și se coace 5 minute la temperatura de 200 -220˚C, apoi se reduce temperatura la 180˚C, timp de 10 minute.
Durată de coacere: 10 Minute
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Prăjiturile cu mere se scot din tavă și se așază pe un platou. Se servește cald.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri