Se unge baza formei de copt cu grăsime și se tapetează cu făină. Pentru garnitură, se curăță merele de coajă, se scoate casa semințelor și se taie felii. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu paletele de batere, scurt, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se întinde în forma de copt și se nivelează.
Feliile de mere se înfig adânc în compoziția de aluat cu curbura în sus, aranjându-le sub forma unei coroane. Apoi forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 45 Minute
Într-o oală mică se topesc margarina împreună cu zahărul și băutura din migdale. Se adaugă migdalele și, amestecând continuu, se fierb cca 3 minute. Compoziția astfel obținută se toarnă uniform peste prăjitură după ce au trecut cele 45 de minute de coacere. Se continuă coacerea până ce migdalele capătă o culoare brun deschis.
Durată de coacere: 15 Minute
După coacere, prăjitura se așază pe un grătar de bucătărie. Se desprinde imediat marginea laterală și se îndepărtează. Se lasă să se răcească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri