Pentru aluatul dospit se încălzește laptele, se adaugă untul și se lasă să se topească.
Se amestecă cu grijă făina și drojdia într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și amestecul călduț de lapte cu unt. Se amestecă laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă cca 5 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț până ce își dublează vizibil volumul. Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Din praful de budincă, zahăr și lapte se prepară o budincă așa cum este indicat pe ambalaj. Se încorporează alunele mărunțite. Merele se spală, se taie în sferturi și apoi în bucăți de circa 2 x 2 cm.
Nucile se mărunțesc grosier. Untul se topește și se pune apoi într-un vas de mixare. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și sarea și se amestecă. În continuare se adaugă făina și nucile. Se amestecă cu o lingură până ce se obține un aluat sfărâmicios.
Aluatul dospit se presară ușor cu făină și se scoate din vas pe o suprafață ușor tapetată cu făină. Se frământă puțin, apoi se întinde într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunea tăvii de copt, care se așază în tava de copt.
Mai întâi se întinde uniform budinca peste aluat. Peste budincă se așază bucățile de mere. La final se împrăștie uniform aluatul sfărâmicios. Tava se introduce în cuptor și se coace pentru cca. 40 de minute.
Tava se scoate din cuptor pe un grătar de bucătărie și se lasă până ce prăjitura se răcește.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri