Pentru blat, se bat spumă ouăle cu apa, folosind mixerul la viteză mare, circa 1 minut. Se adaugă, prin presărare lentă (circa 1 minut), zahărul și sarea, apoi se continuă mixarea încă 2 minute.
Făina se amestecă cu praful de copt și cu amidonul alimentar. Jumătate din cantitate se presară și se încorporează cu spuma de ouă, folosind mixerul, la viteză mică. Restul se amestecă cu coaja rasă de lămâie și se încorporează în același mod.
Tava (unsă, 30 x 40 cm) se tapetează cu hârtie de copt, astfel încât pe latura deschisă a tăvii să rămână mai multă hârtie, pentru a forma o margine. Compoziția de blat se întinde în tavă, apoi se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Foaia de blat se răstoarnă pe un blat tapetat cu hârtie de copt, apoi hârtia de copt folosită în timpul coacerii se desprinde și se îndepărtează cu grijă. Blatul se lasă să se răcească, se taie perpendicular în două jumătăți, iar jumătățile astfel tăiate se întorc cu susul în jos.
Pentru cremă, se amestecă uşor cu mixerul, la viteză mică, frișca și praful de cremă. Apoi se bat timp de 3 minute, la viteză mare.
Pentru stratul de acoperire, se încălzește jeleul amestecând continuu. Ambele jumătăți de blat se ung cu jeleu, iar peste acest strat se presară migdalele. Crema se întinde peste jumătate de blat și se acoperă cu cealaltă jumătate de blat. Prăjitura se lasă circa 1 oră la rece, apoi se porţionează.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri