Formele de hârtie se așază în cele de brioșe. Cuptorul se preîncălzește.
Făina se amestecă cu praful de copt și cu cacaua. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă totul cu mixerul, scurt, la viteză mică. Se continuă la viteză mare, cca. 2 minute, până ce se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se repartizează în formele de brioșe, folosind două linguri. În fiecare formă se așază câte un cub de napolitană, apoi deasupra se repartizează restul de aluat. Se introduce în cuptor și se coace pe grătarul din treimea inferioară.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Brioșele se desprind cu tot cu formele din hârtie din tavă, apoi se lasă să se răcească, pe un grătar de bucătărie.
Glazura se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj. Se taie plicul în colț și se lasă să se scurgă pe margini sau, cu ajutorul unui cuțit, se întinde peste brioșe. Se lasă apoi în repaus pentru a se întări.
Smântâna dulce și întăritorul de frișcă se bat spumă. Jeleul de coacăze se freacă pentru omogenizare, apoi se încorporează în frișcă. Frișca astfel obținută se pune într-un poș cu orificiul stelat și se distribuie decorativ pe brioșe.
Se taie în diagonală 6 cuburi de napolitane și se așază peste frișcă. Brioșele se păstrează la rece până la servire.
Rețete asemănătoare
Brioșe
Brioșe
Brioșe