Pentru aluat, untul sau margarina se topește într-o oală, apoi se lasă să se răcească.
Făina se cerne într-un vas și se amestecă cu drojdia. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul, laptele și untul sau margarina.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind spiralele de frământare, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, timp de circa 5 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la dospit, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).
Aluatul se răstoarnă pe un blat tapetat cu făină,se frământă puțin și se întinde în tava de copt (unsă, 30 x 40 cm), a.î. de jur imprejurul tăvii sa se formeze o margine cu înălțimea de 1-2 cm.
Pentru stratul de brânză, se amestecă brânza, untul, zahărul, oul, esența, laptele și întăritorul de brânză. La final se încorporează stafidele. Compoziția se întinde uniform peste aluat.
Pentru crema de ouă, se prepară o budincă din praful de sos, zahăr și lapte, conform indicațiilor de pe plic – dar numai cu 250 ml lapte. Budinca se lasă să se răcească amestecând din când în când.
Untul se freacă spumă. Adăugând puțin câte puțin, se încorporează zahărul și gălbenușurile. Compoziția obţinută se încorporează in budincă, amestecând de jos în sus, folosind o lingură. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în budinca. Crema se întinde peste stratul din cremă de brânză.
Aluatul se acoperă încă odată și se lasă într-un loc cald la dospit, până ce își mărește vizibil volumul. (circa 20 de minute). Apoi tava se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri