Pentru foi
Într-o crăticioară se pun ouăle, zahărul, zahărul bourbon, zahărul cu scorţişoară, finesse portocale, sare şi se amestecă cu ajutorul unui tel, se adaugă mierea şi untul. Se încălzeşte pe foc, apoi după ce s-a topit untul se adaugă bicarbonatul de sodiu.
Compoziţia obţinută se pune într-un vas pentru mixer, se adaugă făina şi se amestecă cu spiralele până se obţine un aluat omogen.
Din aluatul obţinut se formează un rulou şi se împarte în 8 bucăţi.
Fiecare bucată de aluat se întinde sub forma unui dreptunghi (16 x 25 cm). Se procedează la fel şi cu celelalte bucăţi de aluat.
Se coc câte două foi în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, în partea de mijloc a cuptorului. Se procedează la fel cu aluatul pentru celelalte foi. Timp de coacere: aprox 7 minute.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 7 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Pentru cremă
Într-un vas înalt se toarnă 250 ml lapte rece (de la frigider). Laptele proaspăt trebuie înainte fiert şi răcit.
Se toarnă conţinutul plicului peste lapte şi se adaugă 150 g unt moale (la temperatura camerei). Se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare, timp de 3-4 minute.
Crema obţinută se pune între foi. Se unge şi foaia de deasupra cu un strat de cremă şi se decorează cu alune de pădure tocate mărunt.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri