Pentru pregătirea aluatului se fierb împreună laptele, margarina și zahărul. Se adaugă făina și se amestecă energic, până ce compoziția începe să se desprindă de pe pereții vasului (aproximativ 2 minute).
Compoziția se pune într-un castron și, cu ajutorul mixerului, se amestecă pe rând ouăle până se obține o compoziție omogenă. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit.
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Blatul răcit se scoate de pe hârtie și se taie longitudinal în 2 jumătăți, obținându-se 2 foi mai mici de blat.
Se prepară Crema Cremșnit conform indicațiilor de pe ambalaj și se așează peste una din foile de blat, după care se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se ține la frigider 2 ore.
Înainte de servire se porționează și se pudrează cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri