Se pune untul sau margarina într-o cană de 300 ml rezistentă la microunde – vezi sugestia.
Se introduce în cuptorul cu microunde și se lasă să se topească, la putere mare pentru aproximativ 50 de secunde.
Se adaugă ouăle și laptele în cană și se amestecă prin batere cu o furculiță până la omogenizare.
Se adaugă zahărul, făina și pudra de cacao și se bate din nou până la omogenizare. Se încorporează cu grijă cireșele și se presară bucățile de ciocolată deasupra.
Se coace în cuptorul cu microunde la putere mare (850 watt) aproximativ 2 minute până când compoziția s-a umflat şi devine elastică la atingere. Se poate coace și la 750W timp de aproximativ 2 minute și 15 secunde. (Atenție, cana va fi fierbinte!) După coacere se lasă cca 1 minut în repaus; apoi se scoate cana din cuptorul cu microunde și se lasă la răcit aproximativ 5 minute.
Pentru decorare, se pune deasupra frișcă și se stropește cu sos de vișine chiar înainte de a savura prăjitura, caldă, direct din cană.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri