Pentru aluat, se topește untul sau margarina într-un vas, apoi se lasă să se răcească. Vișinele se scurg într-o sită, apoi se lasă la uscat pe un șervețel de bucătărie. Mărul se curăță de coajă, se taie în sferturi, se scot semințele, se răzuiește și se stropește cu zeama de lămâie.
Se toarnă făina intr-un vas, care se poate închide cu capac (volum 3 l) și se amestecă cu praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat.
Se adaugă ouăle, untul sau margarina, și laptele. Se pune capacul, se închide ermetic și se scutură energic vasul (pentru circa 15-30 de secunde), astfel încât să se omogenizeze amestecul.
Aluatul se împarte în două. Într-una din jumătăți se încorporează macul, iar în cealaltă se încorporează merele. Se toarnă în forma Gugelhupf (Ø 24 cm, unsă și tapetată cu făină) mai întâi aluatul cu mere, apoi se adaugă aluatul cu mac. Peste acesta se presară vișinele. Forma de copt se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 50 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Prăjitura se lasă circa 5 minute în formă, apoi se desprinde, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri