Se pune untul într-un castron și se bate cu mixerul până devine spumos. Se adaugă zahărul și se amestcă în continuare. Se pune, treptat, câte un gălbenuș amestecându-se continuu. Se adaugă făina, în ploaie, și se continuă amestecatul, până se încorporează toate ingredientele. La final se adaugă albușul, bătut spumă, și se amestecă ușor cu lingura.
Se unge cu unt o tavă, după care se adaugă compoziția din castron.
Între timp se spală vișinele, se curăță de sâmburi și se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se pun, pe deasupra compoziției, vișină lângă vișină până se acoperă întreaga suprafață a tăvii.
Se bagă tava în cuptorul preîncălzit unde se lasă, la foc potrivit, aproximativ 55 de minute. Se scoate, se presară pe deasupra cu zahăr pudră și se taie după ce se răcește.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri