Se toarnă într-un vas adânc, adecvat, conținutul celor 2 plicuri de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă. Se adaugă apoi 300 ml de lapte rece de la frigider și se amestecă bine cu un mixer, la viteză minimă (dacă laptele este proaspăt, înainte de utilizarea sa, trebuie fiert și răcit). Se continuă mixarea compoziției la viteză maximă, timp de aproximativ 4 minute, până se obține o spumă consistentă, care se pune apoi la rece, la frigider, până la utilizarea ei ulterioară.
Într-un alt castron se toarnă cele 2 căni de smântână împreună cu 170 g zahăr pudră cu aromă de vanilie și se amestecă bine cu mixerul. Se adaugă totul la compoziția cu frișcă preparată inițial și se amestecă ușor.
Se iau pe rând, una câte una, foile gata coapte de prăjituri și se ung cu cremă, în mod alternativ. Asamblarea straturilor din prăjitură se face în următoarea ordine: foaie, cremă, foaie, strat de zmeură (zmeura trebuie scursă bine în prealabil).
Se unge bine cu cremă și ultimul strat din prăjitură, cel de deasupra, și se întinde uniform puțină cremă și de jur împrejurul ei, pentru un aspect general cât mai plăcut.
Se decorează la final cu frunze de mentă proaspătă și cu sos de căpșuni. Se pot utiliza, după preferințe, și fructe de sezon sau un alt tip de decor.
Se pune la rece până la momentul servirii.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri